Puppy’s

Af en toe hebben wij puppy’s beschikbaar van één van onze eigen fokdieren.

Fokvereisten

Onze ouderdieren voldoen aan de voorwaarden opgelegd door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus, de Golden Retriever Club van België.

Dit houdt in dat onze honden gecontroleerd en vrij zijn van heupdysplasie (K.M.S.H.).

Jaarlijks worden de ogen gecontroleerd op erfelijke oogaandoeningen (G.R.C.B.), waaronder cataract.

Daarnaast doen wij regelmatig mee aan hondenshows waar de honden op hun kwalitatieve kenmerken worden gekeurd.

De volgende eisen hebben wij onszelf opgelegd om een maximale kwaliteit te kunnen afleveren:

Onze honden zijn vrij van Progressie Retina Aplasie vorm 1 én 2, via DNA getest.

Al onze ouderdieren hebben daarnaast DNA testen ondergaan om ervoor te zorgen dat puppy’s geen aangeboren erfelijke ziekten kunnen hebben. Dit voor zover de medische wetenschap dit reeds kan vaststellen.

O.a. ichtyosis, een erfelijke huidaandoening die sterk belastend is voor de (vacht)verzorging van de hond. Sommige fokkers spreken van “pelletjes”, dit is echter veel erger. Sommige fokker beweren dat “pelletjes” bij een retiever horen, DIT IS NIET ZO! Een retriever hoort vrij te zijn van “pelletjes”, laat U niet ompraten van het tegendeel.

Erfelijke epilepsie, die uiteindelijk zwaar invaliderend is voor de hond en een zware belasting vormt voor het gezin waar de hond terecht komt..

Deze testen laten ons ook toe om de optimale combinatie van ouderdieren te kunnen bepalen.

Tenslotte hebben al onze dieren een sociaal attest bekomen van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus.

Vraag bij de fokker ALTIJD naar de documenten  die deze zaken bewijzen, indien dit niet kan, sta er twijfelachtig tegenover.

Gezondheid

Onmiddellijk na de geboorte worden ze gecontroleerd door onze vaste dierenarts.

Tijdens hun verblijf bij ons worden ze minstens 2 keer ontwormd.

Juist voordat de nieuwe eigenaar de puppy komt ophalen krijgt de puppy zijn eerste vaccinatie en wordt tezelfdertijd gecontroleerd door onze dierenarts.

DNA-onderzoek

Op de leeftijd van 3 weken wordt bij ALLE puppy’s DNA afgenomen voor onderzoek op erfelijke aandoeningen. De nieuwe baasjes krijgen bij het afhalen van de puppy het resultaat mee en kunnen dit voorleggen aan hun dierenarts.

Aankoop

Wij werken met een wachtlijst, zie ook bij “Nesten”.

Indien u een puppy wenst, dan komt u bij ons thuis en wordt er kennis gemaakt. Op die manier leren wij u en uw naaste omgeving kennen, dit is van belang om U de optimale puppy te kunnen toekennen.

Telkens als er zich nieuwe zaken voordoen zoals de teef die loops wordt, dekking, zwangerschap, bevalling, wordt u op de hoogte gebracht.

Korte tijd nadat de puppy’s geboren zijn, mag u ze komen bezoeken. Wij vragen om minstens 2 keer op bezoek te komen als de puppy’s geboren zijn.

Kort voordat de puppy’s minstens 7 weken zijn, nemen wij contact op om af te spreken wanneer u uw puppy mag komen afhalen.

Het restbedrag wordt ten laatste op ogenblik van afhaling betaald.

Tezamen met uw puppy krijgt u een verkoopsovereenkomst, het “Paspoort voor gezelschapsdieren” en documenten met uitleg over de voeding, opvoeding, vaccinaties en ontwormingen.

Daarnaast krijgt u een puppy-voedingspakket en indien u wenst kan u een zak met puppy-voeding aankopen.

Puppiecam

Eenmaal de puppies geboren, kunnen de nieuwe baasjes het nest volgen via een puppiecam.

Deze puppiecam is elke avond online, in het weekend de ganse namiddag.