Puppy’s

Af en toe hebben wij puppy’s beschikbaar van één van onze eigen fokdieren.

Fokvereisten

Onze ouderdieren voldoen aan de voorwaarden opgelegd door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus,  Nationale Fokkerijcommissie en                                         de Golden Retriever Club van België.

Dit houdt in dat onze honden gecontroleerd en vrij zijn van heupdysplasie ; elleboogdysplasie (K.M.S.H.).

Jaarlijks worden de ogen gecontroleerd op erfelijke oogaandoeningen (G.R.C.B.), waaronder cataract.(20 testen in totaal)

Iedere ouderhond heeft ook DNA onderzoek gehad, waaruit blijkt dat ze ofwel drager, de 2 jongste teven, volledig vrij zijn van ICHTHYOSE.

Daarnaast doen wij regelmatig mee aan hondenshows waar de honden op hun kwalitatieve kenmerken worden gekeurd.

Erfelijke epilepsie, die uiteindelijk zwaar invaliderend is voor de hond en een zware belasting vormt voor het gezin waar de hond terecht komt..

Deze testen laten ons ook toe om de optimale combinatie van ouderdieren te kunnen bepalen.

Tenslotte hebben al onze dieren een SOCIAAL ATTEST  bekomen van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. Wij nodigen dan ook onze puppy kopers jaarlijks uit om, samen met ons, aan die test mee te doen en ook zo een ” sociale ” golden te hebben.

Vraag bij de fokker ALTIJD naar de documenten  die deze zaken bewijzen, indien dit niet kan, sta er twijfelachtig tegenover.

Gezondheid

Onmiddellijk na de geboorte worden ze gecontroleerd door onze vaste dierenarts.

Tijdens hun verblijf bij ons worden ze minstens 3 keer ontwormd.

Juist voordat de nieuwe eigenaar de puppy komt ophalen krijgt de puppy zijn eerste vaccinatie en wordt tezelfdertijd gecontroleerd door onze dierenarts

Aankoop

Wij werken met een wachtlijst, zie ook bij “Nesten”.

Indien u een puppy wenst, dan komt u bij ons thuis en wordt er kennis gemaakt. Op die manier leren wij u en uw naaste omgeving kennen, dit is van belang om U de optimale puppy te kunnen toekennen.

Telkens als er zich nieuwe zaken voordoen zoals de teef die loops wordt, dekking, zwangerschap, echo,  bevalling, wordt u op de hoogte gebracht.

Na d bevestiging via echo van de zwangerschap, wordt het voorschot betaald, om zo de plaats op de wachtlijst te behouden.

Na de geboorte kunnen de pups dagelijks gevolgd worden via webcam .Na een 2 tal weken, zodat mama en pups de nodige rust gekregen hebben, vragen we u dan op bezoek.  Wij vragen om minstens 2 keer op bezoek te komen als de puppy’s geboren zijn.

Kort voordat de puppy’s minstens 7 weken zijn, nemen wij contact op om af te spreken wanneer u uw puppy mag komen afhalen.

Het restbedrag wordt ten laatste op ogenblik van afhaling betaald.

Tezamen met uw puppy krijgt u een verkoopsovereenkomst, het “Paspoort voor gezelschapsdieren” en documenten met uitleg over de voeding, opvoeding, vaccinaties en ontwormingen.

Daarnaast krijgt u een puppy-voedingspakket en indien u wenst kan u een zak met puppy-voeding aankopen.

Puppiecam

Eenmaal de puppies geboren, kunnen de nieuwe baasjes het nest volgen via een puppiecam.

Deze puppy cam is elke avond online, in het weekend de ganse namiddag.

De puppy kopers krijgen dan de link om de pups te zien.