Ontwormen

Ontwormen

Een effectieve ontworming is van het allergrootste belang bij de honden.

Ontwormen

Een wormbesmetting kan van de hond op de mens worden overgebracht!

Onze honden worden om de 6 maanden behandeld tegen wormbesmetting.

Daarbij wordt er vooral op toegezien dat verschillende ontwormingsproducten afwisselend worden toegediend om resistentievorming bij de wormen te voorkomen.

Neem minstens één keer per jaar vóór de ontworming contact op met uw dierenarts. Deze kan u het juiste ontwormingsmiddel voorschrijven.

Vlooien en teken

Vlooien kunnen een enorm probleem zijn. Je kan ze herkennen aan kleine bruine beestjes of vele zwarte stippen tussen de haren.

Als je de zwarte stippen op wit, licht vochtig papier openwrijft en ze laten een roodachtig spoor achter, dan zijn dit de uitwerpselen van vlooien.

Ga langs bij uw dierenarts of apotheker om een product om uw hond preventief te behandelen. Bij besmetting is het best uw dierenarts te raadplegen.

Teken komen vooral voor na wandelen in gebieden met een weelderige begroeiing. Je kan ze herkennen doordat ze aanwezig zijn op de warmste plaatsen van de hond: de oksels en rond de ogen. Ze zien eruit als rozijnen die een tijdje in het water hebben gelegen. Je kan ze verwijderen met een tekentang.

Ongeacht wat er gezegd wordt, is de draairichting bij het verwijderen van teken van geen enkel belang.

Als je ze zelf niet durft te verwijderen, ga bij uw dierenarts langs of vraag het aan iemand die er meer ervaring mee heeft.